SPECIALISTIČNI  CENTER  ZA OSTEOPATIJO

Dejavnost centra

O osteopatiji

Uporabnost osteopatije

Program zdravljenja

Zdravljenje z osteopatijoDEPAL ZDRAVJE d.o.o.
Peričeva 15, 1000 Ljubljana

Ordinacija - LJUBLJANA
Bežigrajski dvor
Peričeva 15, Ljubljana


Delovni čas:
Torek od 11:00 do 15:00
Sreda od 7:00 do 11:00
Četrtek od 7:00 do 11:00
Ponedeljek, petek, sobota, nedelja in prazniki: ZAPRTO

Naročanje:
01 430 45 70
051 655 777
info@depalzdravje.si OSTEOPATIJA - MEDICINA PRIHODNOSTI

»Človeški organizem nosi v sebi zmožnost biti zdrav.
Kdor to zmožnost spozna in jo podpira,
se lahko boleznim izogne ali jih zdravi.«

Andrew Taylor Still, utemeljitelj osteopatije


OSTEOPATIJA, kot medicinska veda, izhaja iz predpostavke o enotnosti strukture (zgradbe) in funkcije (delovanja) človeškega organizma, tako v zdravem stanju kot v času bolezni. Za osnovni temelj osteopatije velja »življenje je gibanje«, kar se nanaša na vse v človeškem telesu – organizem kot celoto, posamezne telesne dele, posamezne organe in tkiva ter vsako posamezno celico oziroma kemične snovi. Vse naštete dejavnosti človeškega telesa potekajo v soodvisnosti med zgradbo in delovanjem posameznih telesnih delov. Zato osteopatija obravnava in zdravi človeka kot celoto vseh naštetih življenjskih procesov.

VRSTE OSTEOPATIJE:
- parietalna osteopatija (gibalni aparat – kosti, mišice in sklepi)
- visceralna osteopatija (ožilje, notranji organi)
- kranio-sakralna osteopatija (lobanja in hrbtenica)OSTEOPAT se s pacientom najprej obširno pogovori, potem pa opravi temeljito telesno preiskavo. Najpomembnejši osteopatski diagnostični pripomoček so osteopatove dlani, ki s posebnimi diagnostičnimi postopki (neboleče, plitko in globoko tipanje - palpacija) zaznajo motnje delovanja v posameznih telesnih delih (tkivih in organih). Nadaljnje specialne manualne osteopatske terapije pa v organizmu sčasoma vzpodbudijo blokirane samozdravilne sposobnosti, ki jih potrebujete, da bi lahko z lastnimi močmi premagovali različne zdravstvene težave. Dober osteopat pozna tudi meje svojega znanja in vas bo napotil k zdravniku – specialistu, če oziroma ko vaših težav ne bo mogel več zdraviti.

Osteopatija je priznana uradna veja medicine v ZDA in Rusiji. Poklic Osteopat je verificiran v številnih državah EU: Anglija, Francija, Španija, Belgija, Nizozemska, Avstrija, Nemčija. V Sloveniji pa osteopatija kot medicinska veda oziroma poklic žal še ni uveljavljena, zato se izvaja le izven uradnega zdravstvenega sistema.Vse pravice pridržane
© DEPAL ZDRAVJE d.o.o.


Pravno obvestilo | Avtorji spletnega mesta
Postavitev in gostovanje Prolog d.o.o., Logatec